У Москві затримали учасниць Pussy Riot за прапор ЛГБТ на адміністрації Путіна

У Москві затримали учасниць Pussy Riot за прапор ЛГБТ на адміністрації Путіна
Офіційної заяви правоохоронних органів про причину затримань наразі немає.

Учасниць Pussy Riot затримали після того, як днем раніше вони влаштували акцію проти державної гомофобії до дня народження Путіна

У столиці Росії Москві 8 жовтня затримали учасниць групи Pussy Riot Вероніку Нікульшину та Марію Альохіну. Про це повідомив правозахисний портал «ОВД-Инфо» і телеканал «Дождь».

Зазначається, що телеканал опублікував відео, як поліцейські тягнуть Альохіну в автозак.

Учасниць Pussy Riot затримали після того, як днем раніше вони влаштували акцію проти державної гомофобії до дня народження Путіна 7 жовтня.

«Активісти вивісили райдужні прапори на будівлях ФСБ, адміністрації президента, Верховного суду, одного з відділень внутрішніх справ і Міністерства культури. Вони закликали розслідувати вбивства і викрадення геїв, лесбійок, транссексуалів і квір-людей у Чечні, припинити переслідування активістів та організацій, що допомагають ЛГБТК-спільноті, легалізувати одностатеві партнерства, а також скасувати чинний закон «про пропаганду нетрадиційних сексуальних відносин серед неповнолітніх», – повідомляють росЗМІ.

Також під час акції біля будівлі ФСБ був затриманий кореспондент Радіо Свобода Артем Радигін, що виконував редакційне завдання. Після акції були також затримані двоє учасників – Василь Андріанов і Єлизавета Дідеріх.

Офіційної заяви правоохоронних органів про причину затримань наразі немає.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: