У МВФ не виключають, що до кінця року Україна отримає ще один транш

У МВФ не виключають, що до кінця року Україна отримає ще один транш

Зараз немає інформації про конкретні дати або розміри траншу, які може бути ухвалено

Наступний транш Міжнародного валютного фонду для України може бути виділено до кінця нинішнього року, коли саме – визначатиме виконавча рада фонду. Про це заявив під час брифінгу у Вашингтоні директор департаменту комунікацій МВФ Джеррі Райс.
«Що стосується наступного перегляду та наступного траншу, це може відбутися до кінця року», – зауважив представник МВФ.
Водночас він зазначив, що зараз немає інформації про конкретні дати або розміри траншу, які може бути ухвалено. За його словами, ці питання вирішуватимуться на засіданні виконавчої ради МВФ.
Райс також прокоментував рішення керівництва фонду щодо прийняття винятків у програмі кредитування для України. За його словами, це технічні питання, «які часто виникають у рамках подібних програм» та стосуються технічних аспектів.
Представник МВФ також зауважив, що зменшення суми третього траншу для України з очікуваних $1,7 млрд до $1 млрд не є «чимось надзвичайним». У цьому зв'язку він повідомив, що перегляди й відбуваються для того, щоб «відкалібрувати» рекомендації щодо політики кредитування та «переконатися в тому, що фінансування здійснюється у відповідності до потреб балансу платежів та реалізації цієї політики».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: