У НАБУ відзвітувались про завершення справи нардепа-втікача Онищенка

У НАБУ відзвітувались про завершення справи нардепа-втікача Онищенка
Нардеп Олександр Онищенко

Оскільки Онищенко перебуває за межами України, то про завершення розслідування повідомили його адвокатів

Розслідування стосовно нардепа Олександра Онищенка, підозрюваного в організації корупційної схеми з розкрадання коштів під час видобутку та продажу природного газу, завершено.Про це повідомляє прес-служба Національного антикорупційного бюро.

Зазначається, що оскільки Онищенко перебуває за межами України, то про завершення розслідування повідомили його адвокатів.

«Через ті самі причини й у такий самий спосіб  про процесуальну дію повідомлено й іншого співучасника корупційної схеми – фінансового директора товариств, підконтрольних злочинній організації», - йдеться в повідомленні.

Вказується, що наразі підозрюваним та їхнім захисникам надано доступ до матеріалів слідства для ознайомлення.

«Після цього буде складено обвинувальний акт для подальшого скерування до суду», - повідомили в НАБУ.

Нагадаємо, 19 грудня 2017 року Солом’янський районний суд Києва надав дозвіл на здійснення спеціального (заочного) досудового розслідування щодо народного депутата України Олександра Онищенка, його матері Іннеси Кадирової та інших фігурантів так званої «газової справи».

Повідомлення про підозру Генеральний прокурор України підписав 27 липня 2016 року. Згоду на притягнення його до відповідальності, затримання та арешт Верховна Рада надала 5 липня 2016 року. Напередодні голосування, скориставшись статусом народного депутата, Онищенко залишив територію держави. 8 серпня 2016 року Онищенка було оголошено в національний розшук.

4 травня Національне антикорупційне бюро України звернулося із запитами до компетентних органів інших країн про розшук, затримання і можливу екстрадицію Онищенка.

Раніше Онищенко, що перебуває в розшуку, оприлюднив частину запису розмови, як він стверджує, за участю президента Порошенка, що стосується екс-міністра екології та природних ресурсів Миколи Злочевського.

У НАБУ заявляли, що готові вивчити записи, зроблені депутатом-утікачем Онищенком, якщо він надасть їх оригінали.

Нардеп заявив, що був переговорником олігарха Ріната Ахметова і Злочевського на перемовинах з Порошенком. Онищенко увімкнув запис, на якому чути голос, схожий на голос президента. На цьому записі йдеться про прохання закрити справу проти Злочевського.

Натомість керівник фракції БПП Артур Герасимов заявив, що не буде коментувати оприлюднені записи Онищенка, назвавши це «фейком».

Також 19 квітня видання «Страна» опублікувало одну главу з книги Онищенка, де описано, як нібито партія «Народний фронт» з допомогою корупційної схеми вкрала з держбюджету 40 млн доларів, які були спрямовані на її виборчу кампанію.

Натомість Яценюк заявив, що інформація, яка міститься у книзі Онищенка – це «продовження брудної і цинічної кампанії» проти нього і «Народного фронту».

Також «Народний фронт» закликав НАБУ встановити замовників кампанії проти Яценюка.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: