У «Нафтогазі» відмовили «Газпрому» у переговорах щодо транзиту

У «Нафтогазі» відмовили «Газпрому» у переговорах щодо транзиту

Раніше в «Газпромі» запросили представників «Нафтогазу» приїхати в Москву

Компанія «Нафтогаз України» заявляє, що переговори з російським «Газпромом» щодо питання транзиту газу неможливо провести в Москві. Про це йдеться в заяві компанії.

«Для НАК «Нафтогаз України» Російська федерація є неприйнятною країною для проведення перемовин з ПАТ «Газпром». Такої позиції Нафтогаз незмінно дотримується з 2014 року, як у листуваннях, так і під час офіційних зустрічей із представниками російської компанії», - йдеться в заяві.

При цьому, в «Нафтогазі» заявили, що готові провести переговори в Брюсселі або в іншому місті ЄС.

Раніше заступник голови правління ВАТ «Газпром» Олександр Медведєв запросив представників «Нафтогазу» приїхати в Москву для переговорів щодо постачання газу через Україну після 2019 року.

На початку червня в Міністерстві енергетики та вугільної промисловості України заявили, що поки немає документальних підтверджень про продовження транзиту російського газу через територію України після 2019 р. Тоді у відомстві зазначали, що «Газпром» не підтверджує готовність до підписання нового контракту, в той же час поступово реалізує власні проекти альтернативних маршрутів транспортування газу в Європу (збільшення транспортування газу через «Північний потік» і доступ до потужностей газопроводу OPAL, реалізує проекти «Північний потік-2», «Турецький потік»).

Нинішній транзитний російсько-український контракт діє до кінця 2019 року.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: