У «Нафтогазі» заявили, що програма зі збільшення видобутку газу в Україні під загрозою зриву

У «Нафтогазі» заявили, що програма зі збільшення видобутку газу в Україні під загрозою зриву

Полтавська обласна рада блокує видачу дозволів на видобуток газу

Голова правління НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв повідомив, що через блокування обласною радою видачі дозволів на видобуток газу в Полтавській області плани України відмовитися від імпортного газу до 2020 року наразі під загрозою зриву. Про це він сказав на прес-конференції в Києві.

Комерційний директор «Нафтогазу» Юрій Вітренко додав, що зараз компанія підвищує рівень видобутку переважно завдяки застосуванню нових технологій. «У нас порівняно з 2017 роком зростає видобуток. Це відбувається завдяки застосуванню нових технологій, а не завдяки, на жаль, новим ліцензіям. Ми вичавлюємо максимум завдяки новим технологіям та інтенсифікації видобування з уже наявних родовищ. Звичайно, цей потенціал обмежений", – зазначив він.

Вітренко додав, що програма збільшення видобутку газу в Україні до 2020 року була розрахована, зокрема, на нові родовища. «Отже, ми робимо більше, ніж очікували і показуємо найкращий із можливих результатів», – підсумував він.

У грудні 2017 року прем'єр-міністр України Володимир Гройсман повідомив про плани відмовитися від імпорту газу до 2020 року завдяки збільшенню власного видобутку.

Фінансовий план «Укргазвидобування» на 2018 рік було скориговано у бік зменшення видобутку з 16,5 до 16,0 млрд м³ газу у зв'язку з блокуванням Полтавською обласною радою видачі нових ліцензій на розробку родовищ. «Укргазвидобування», 100% акцій якої належить НАК «Нафтогаз України», є найбільшою газовидобувною компанією країни, що забезпечує приблизно 75% загального видобутку газу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: