У Німеччині депутатам, які схвалили резолюцію про геноцид вірмен, надали охорону

У Німеччині депутатам, які схвалили резолюцію про геноцид вірмен, надали охорону

Обранці почали на свою адресу отримувати образи і погрози

Одинадцяти депутатам Бундестагу турецького походження, які схвалили резолюцію про геноцид вірмен, забезпечили додаткову охорону поліції після того, як вони почали отримувати на свою адресу образи і погрози.

Про повідомляє РБК з посиланням на Frankfurter Allgemeine Zeitung.

За даними газети, таке рішення було прийнято за результатами зустрічі євродепутатів з представниками берлінської поліції, поліції Бундестагу та Федерального відомства кримінальної поліції Німеччини.

«Погрози на адресу депутатів турецького походження неприйнятні», — сказав газеті голова МВС Німеччини Томас де Мезьєр.

Він підкреслив, що в Німеччині проживає багато вихідців із Туреччини і більшість з них «хороші сусіди і важлива частина суспільства» Німеччини.

«Злочинці і екстремісти — поодинокі випадки», — зазначив він.

Раніше видання Spiegel повідомило, що МЗС Німеччини рекомендував депутатам з турецьким корінням найближчим часом не відвідувати Туреччину.

2 червня парламент Німеччини ухвалив резолюцію, що обвинувачує Османську імперію в геноциді вірмен у роки Першої світової війни. Проект резолюції був прийнятий у першому читанні ще навесні 2015 року, але подальше його твердження було відкладено на невизначений термін через небажання погіршувати відносини з Туреччиною.

Після прийняття резолюції Туреччина відкликала свого посла в Німеччині для консультацій. В Анкарі назвали це рішення «історичною помилкою» і звинуватили в події «расистське вірменське лобі». 7 червня голова МЗС Туреччини Мевлют Чавушоглу заявив, що Анкара вживе заходів у відповідь на резолюцію Бундестагу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: