У Німеччині розглянуть можливість узаконення одностатевих шлюбів

У Німеччині розглянуть можливість узаконення одностатевих шлюбів

Рішення включили до порядку денного засідання Бундестагу

Німецький Бундестаг цієї п'ятниці, 30 червня, розгляне питання щодо дозволу укладати одностатеві шлюби в країні. Відповідне рішення було ухвалене під час засідання комітету з правової політики парламенту ФРН, яке відбулося в середу, 28 червня.

Не погоджувалися із таким рішенням представники Християнсько-демократичного союзу та Християнсько-соціального союзу (ХДС/ХСС), які виступали проти винесення питання дозволу одностатевих шлюбів до парламентських виборів восени 2017 року.

Рішення включити питання до порядку денного засідання Бундестагу було ухвалене незначною більшістю завдяки голосам представників Соціал-демократичної партії Німеччини (СДПН), «Зелених» та Лівої партії.

Ці три політичні сили, а також не представлена нині у Бундестазі Вільна демократична партія (ВДП), виступають за ухвалення змін до законодавства, що уможливлять гомосексуальні шлюби у ФРН.

Як зазначає агенція dpa, у Бундестазі існує більшість, яка проголосує за узаконення одностатевих шлюбів. У парламенті ФРН зареєстровано три відповідні законопроекти авторства фракцій Лівої партії та «Зелених», а також Бундесрату.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: