У Німеччині судять депутата, відомого поїздками в окупований Крим

У Німеччині судять депутата, відомого поїздками в окупований Крим
Фото: РИА Новости

Всього на лаві підсудних п'ять чоловік, з них чотири – політики

У Німеччині у земельному суді міста Оснабрюк у понеділок, 23 квітня, розпочинається процес по справі кількох політиків Лівої партії, яких звинувачують у фальсифікації місцевих виборів.

Один з них - Андреас Мауерер, виходець з СРСР, глава фракції лівих у міській раді Квакенбрюка, що в Нижній Саксонії. Мауер відомий в Росії завдяки його візитам в анексований Крим і виступи у російських ЗМІ. Політик закликав до відмови від західних санкцій та визнання Криму частиною РФ.

Всього на лаві підсудних п'ять чоловік, з них чотири - політики. Прокуратура вважає, що під час виборчої кампанії на місцевих виборах у Квакенбрюці влітку 2016 року вони значно вплинули на результат.

Зокрема, мова йде про поширену у Німеччині практику письмового голосування, коли виборці голосують не на дільниці, а відправляють бюлетені поштою.

Нагадаємо, у лютому німецькі парламентарії від правої партії «Альтернатива для Німеччини» з трьох регіональних парламентів країни прибули в анексований Росією Крим.

Раніше в МЗС України заявляли, що поїздки іноземних політиків до анексованого Криму не мають статусу офіційних. Іноземних громадян і осіб без громадянства застерегли від незаконних поїздок на окупований півострів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: