У Німеччині закрили останню кам’яновугільну шахту

У Німеччині закрили останню кам’яновугільну шахту

Президент Німеччини Штайнмайєр на церемонії закриття шахти в Ботропі

Президент ФРН високо оцінив важку і небезпечну працю гірників

У Німеччині в п'ятницю, 21 грудня, закрилася остання шахта з видобутку кам'яного вугілля, яка була розташована у Ботропі у федеральній землі Північний Рейн-Вестфалія.

Про це повідомляє DW.

Президент ФРН Франк-Вальтер Штайнмайєр констатував, що кінця добігла «частина німецької історії», без якої сама країна і її розвиток упродовж останніх двох віків були б немислимі.

Штайнмайєр висловив упевненість в тому, що Рурська область буде і надалі відігравати важливу роль в енергетиці Німеччини. За його словами, тут, завдяки густій мережі вишів і численним ініціативам, створено об'єднання з дослідницьких центрів і підприємств, які забезпечать в майбутньому «стійкий розвиток енергетичних опцій».

Президент ФРН високо оцінив важку і небезпечну працю гірників. Штайнмайєр подякував профспілкам, які, разом з державою сприяли мирному і відповідальному згортанню видобутку кам'яного вугілля в Німеччині.

Заступник офіційного представника уряду ФРН Ульріке Деммер відмітила, що кам'яновугільна промисловість в Німеччині забезпечила індустріалізацію і, тим самим, процвітання країни.

Раніше повідомлялося, що  у Німеччині до нового року закриють останню вугільну шахту.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: