У Німеччині занепокоєні звинуваченнями щодо філіалу фонду Фрідріха Еберта в Росії

У Німеччині занепокоєні звинуваченнями щодо філіалу фонду Фрідріха Еберта в Росії

Відомий німецький фонд звинувачують у фінансуванні скандального виступу учня Миколи Десятниченка в Бундестазі

Відділення фонду Фрідріха Еберта стало об’єктом уваги в РФ у зв’язку виступом школяра Миколи Десятниченка 19 листопада в німецькому Бундестазі, в якому той закликав до миру і розказав як відвідував захоронення солдат Вермахту в місті Копєйськ. Такі формулювання викликали критику в РФ, а також звинувачення, що за поїздкою даного школяра стоїть відділення фонду Фрідріха Еберта, який пов'язаний із німецькою Соціал-демократичною партією.

Так депутат Держдуми РФ Євгеній Федоров, як наслідок, запропонував визнати діяльність відділення даного фонду в країні небажаним. Саме ж російське відділення німецького фонду заперечує будь-яку участь в проекті, по якому Десятниченко і інші російські школярі відвідували Бундестаг. Поїздка була профінансована у рамках співпраці енергетичних компаній Газпром і Wintershall AG.

У повідь на це, як пише російське видання «Коммерсантъ», в Берліні уважно слідкують за ситуацією навколо російського філіалу фонду Фрідріха Еберта. Там занепокоєні яким саме чином розвивається ситуація навколо фонду. Про це російському випаданню повідомили два джерела із німецького МЗС. Особливо німецьких дипломатів турбує те, що таким чином невиправдані нічим звинувачення можуть бути початком ширшої кампанії критики фонду Фрідріха Еберта в РФ. При цьому в МЗС ФРН не виключають, що така постановка питання є наслідком неправильного розуміння ситуації або помилки.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: