У Пекіні очікують доповіді Мінфіну США

У Пекіні очікують доповіді Мінфіну США

Переговори між США і КНР щодо торгівлі на Балі малоймовірні

Представник американського Міністерства фінансів заявив про те, що в рамках зустрічі представників фінансових установ і організацій на Балі (Індонезія) малоймовірною є зустріч представників США і КНР щодо торгівельних суперечок. Про це пише видання The South China Morning Post.

Причиною цьому є те, що представник уряду КНР Лю Хе не братиме участь в засіданнях МВФ і Світового Банку, а також міністрів фінансів G20. При цьому Стівен Мнучін, який очолює Мінфін США, може провести переговори із представниками Мінфіну і Центробанку КНР. Проте в рамках таких переговорів питання торгівельних суперечностей не підніматимуться. 

Інший представник уряду США заявив про те, що нічого по суті не змінилося по цьому питанню. Фактично Вашингтон і далі очікує готовності Пекіну іти на поступки по структурним параметрам торгівлі. Окрім того за словами анонімного джерела в уряді США Вашингтон спостерігає за здешевленням юаню і спробами уряду КНР посилити контроль над обмінним курсом.

Очікується, що Мінфін США висловить свою думку по цим питанням в Доповіді щодо обмінних курсів, яка має бути опублікована не пізніше 15 жовтня 2018 року. В Пекіні очікують, що в цій доповіді КНР можуть звинуватити в маніпуляціях із курсом. Хоча по закону США 2015 року політика КНР на сьогодні відповідає лише 1 із 3 критеріїв для того, щоб китайський уряд можна було б звинуватити в маніпуляціях із курсом.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: