У Порошенка пояснили, навіщо потрібна поліція Криму

У Порошенка пояснили, навіщо потрібна поліція Криму

На Херсонщині немає достатніх сил поліції, запевняють у представництві президента в Криму

Однією з причин формування патрульної поліції Криму до кінця року є нестача патрульних у Херсонській області, щоб контролювати ситуації у регіоні, який межує з тимчасово окупованим Кримом.

Про це «Громадському радіо» повідомив перший заступник постійного представника президента в Криму Ізет Гданов.

«Кількість поліцейських, які були до анексії Криму в Херсонській області, залишилась на тому ж рівні. Тому там немає достатніх сил поліції, щоб повноцінно відпрацювати ту ситуацію, яка склалася. Через кожен з трьох пунктів пропуску проходять наші громадяни, до 44 тис. чоловік проходять щомісяця тільки в одну сторону у пункті пропуску в селі Чонгар», — прокоментував Гданов.

За його словами, з боку окупанта йдуть постійні спроби дестабілізувати ситуація на материковій Україні. Тому патрульна поліція повинна буде реагувати на це в межах своєї компетенції.

«Ми повинні сформувати на материковій Україні всі структури, щоб, коли настане час звільнення Автономної Республіки Крим, ці підрозділи будуть передислоковані до Криму», — відповів Гданов на питання про те, чому не можна було посилити патрульними поліцію в регіоні.

Раніше глава Нацполіції Сергій Князєв повідомів, що поліція Криму надаватиме повний спектр поліцейських послуг.

У суботу перший заступник голови Національної поліції В’ячеслав Аброськін заявив, що підрозділи патрульної поліції Криму планують доукомплектувати до кінця 2018 року.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: