У порядку денному Об'єднавчого собору Української православної церкви буде три пункти - експерт

У порядку денному Об'єднавчого собору Української православної церкви буде три пункти - експерт
Павленко зазначив, що «на Соборі буде рішення про те, хто буде главою нової церкви, і як церква буде керуватися далі».

Павленко заявив, що Об'єднавчий собор може тривати від декількох годин до декількох діб

Директор Національного інституту стратегічних досліджень Ростислав Павленко розповів, що порядок денний Об'єднавчого собору Української православної церкви, що відбудеться 15 грудня, включає три пункти. Про це повідомляє РБК-Україна.

За словами радника президента України, порядок денний Об'єднавчого собору включає створення церкви, обрання глави нової церкви та затвердження статуту.

«У порядку денному Собору - створення об'єднаної церкви, прийняття статуту і голосування за предстоятеля, який, як чітко сказано в запрошенні від Вселенського патріарха, отримає Томос про автокефалію», - пояснив Павленко.

Він розповів, що приблизно в передсоборні дні «повинна бути вироблена версія статуту, що буде проголосована на Соборі».

Павленко ще раз зазначив, що «на Соборі буде рішення про те, хто буде главою нової церкви, і як церква буде керуватися далі».

Нагадаємо, також Павленко заявив, що Об'єднавчий собор може тривати від декількох годин до декількох діб. За його словами, під час собору повинні прийняти статут єдиної церкви в Україні і вибрати предстоятеля, якому вручать Томос.

«У кожної зареєстрованої за законодавством України церкви є свій статут. Є напрацювання Синоду Вселенського патріархату, які спрямовані на те, щоб Томос був імплементований в статут нової незалежної церкви, тому версія, що буде вироблена архієреями і прийнята собором, стане статутом нової церкви», - заявив Павленко.

Раніше повідомлялося, що 15 грудня 2018 року в Києві відбудеться Об'єднавчий собор, на якому проголосять створення автокефальної Православної церкви в Україні, затвердять її статут і виберуть предстоятеля. Саме обраний предстоятель і отримає Томос про автокефалію.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: