У Prozorro можна буде укладати рамкові угоди на чотири роки

У Prozorro можна буде укладати рамкові угоди на чотири роки
Система Prozorro відразу фіксуватиме ціни кожного переможця за одиницю товару

Спроститься процедура укладання угоди та перевірки потенційних компаній-переможців

У Системі електронних закупівель Prozorro запровадили нову функцію — укладання рамкових угод на купівлю товарів та послуг строком до чотирьох років.

Зазначається, що це дозволить суттєво спростити процес проведення державних тендерів як для замовників товарів та послуг, так і для компаній, які ці товари та послуги надають. Зокрема, спроститься процедура укладання угоди та перевірки потенційних компаній-переможців.

«Згідно з процедурою, державний замовник підписує рамкову угоду відразу з кількома компаніями-постачальниками (мінімум трьома), яких обирають у ході прозорого аукціону. Постачальники подають тендерні пропозиції, проходять попередню кваліфікацію за неціновими критеріями, а потім змагаються на аукціоні. З переможцями (а їх буде кілька) укладається рамкова угода. Система Prozorro відразу фіксуватиме ціни кожного переможця за одиницю товару», — пояснюють у Мінекономіки.

Зазначається, що після укладання таких угод їхні підписанти отримуватимуть автоматичні запрошення взяти участь в аукціоні та оновити вказану ними ціну. Водночас, нововведення не стосується замовлення державними органами послуг з виконання певних робіт.

Остаточне запровадження даної функції очікується у першому кварталі 2019 року.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: