У Росії продовжують робити досить серйозні помилки в Україні, – американський дипломат

У Росії продовжують робити досить серйозні помилки в Україні, – американський дипломат
У Росії не розуміють, що аж ніяк не здійснять те, що хочуть здійснити В Україні

Посол Гербст: рік тому у Росії почали звучати реальні ідеї щодо України

Посол Сполучених Штатів в Україні у 2003–2006 роках, а нині очільник Євразійського центру при аналітичному центрі Atlantic Council Джон Гербст в інтерв’ю «Главкому» дав оцінку політиці Москви стосовно України.

На думку Гербста, у Росії «продовжують робити досить серйозні помилки в Україні. Вони не розуміють, що «аж ніяк не здійснять те, що хочуть здійснити. Вона не буде під кремлівським впливом».

«Ми знаємо, що там (у РФ - ред.) є тільки одна людина, яка приймає головні рішення, – це Путін. Є люди, які з ним спілкуються про Україну – це Сурков, Глазьєв, може, шеф ФСБ Бортніков... Думаю, з них тільки Сурков може хоч щось розуміти про Україну, але не думаю, що це розуміння якось впливає на його шефа», - стверджує посол.

Американський дипломат каже, що були часи, починаючи з літа минулого року і до січня-лютого цього року, коли російські мислителі з МГИМО (Московського державного інституту міжнародних відносин – ред.) і Інституту США почали говорити і писати про Україну реальні ідеї.

«Наприклад, були дві серйозні статті, в яких говорилося про миротворців на Донбасі, про сильний контингент, а не той, про який говорив Путін. Якби це була офіційна позиція Москви, це було б цікаво і ми могли б з цією пропозицією працювати», - каже Гербст. Проте десь в березні-квітні, за його словами, російські офіційні особи, той же глава МЗС  Лавров, почали говорити вже тільки про контингент з легкою зброєю і не такого широкого масштабу.

Нагадаємо, тема припинення російської агресії була однією з провідних під час переговорів президента України Петра Порошенка та канцлера ФРН Ангели Меркель.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: