Росія не пускає українського журналіста на лікування - голова Спілки журналістів

Росія не пускає українського журналіста на лікування - голова Спілки журналістів
Український журналіст Микола Семена незаконно ув'язнений у Росії 

Микола Семена постраждав від російської агресії проти України

Росія відмовляється виїхати на лікування з окупованого Криму до Києва незаконно засудженому журналістові Миколі Семені. Про це зазначив голова Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко на прес-конференції в «Укрінформі».

«Микола Михайлович (Семена - ред.) на сьогодні хоч і не в ув'язненні, але він знаходиться під обмеженнями і під судовою забороною на професію в Криму і, на жаль, незважаючи на всі наші прохання, незважаючи на медичні покази, наше лобіювання, Росія брутально відмовилася і відмовляється дозволити Миколі Семені приїхати на медичне лікування до Києва», - зазначив Томіленко.

Водночас,  голова НСЖУ підкреслив, що Микола Семена, так само, як і незаконно ув'язнений у Росії власний кореспондент Укрінформу Роман Сущенко та утримуваний бойовиками в окупованому Донецьку блогер-журналіст Станіслав Асєєв, постраждав він російської військової агресії проти України.

Як повідомлялося, у вересні 2017 року окупаційний російський «суд» у Сімферополі призначив Миколі Семені покарання у вигляді двох з половиною років умовно з випробувальним терміном на три роки і забороною займатися публічною діяльністю на три роки. У грудні того ж року «Верховний суд» Криму частково пом'якшив вирок Семені в частині додаткового покарання, скоротивши термін заборони публічної діяльності до двох років. 24 вересня Європейський суд з прав людини зареєстрував скаргу кримського журналіста Миколи Семени і його захисника Олександра Попкова на цей вирок «суду».

Кримського журналіста Миколу Семену звинуватили в публічних закликах до порушення територіальної цілісності Росії.

Загалом у Росії та анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіста Укрінформу Романа Сущенка, якого у РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: