У Росії заблокували сайт руху «Открытая Россия»

У Росії заблокували сайт руху «Открытая Россия»

Причиною блокування сайту організації є нібито інформація, яка містить заклики до масових безладів, здійснення екстремістської діяльності

Сайт руху «Открытая Россия» почали блокувати на території РФ. Сторінка не відкривається через більшість провайдерів.

Про це повідомляє «Открытая Россия».

Зазначається, що причиною блокування сайту організації є нібито інформація, яка «містить заклики до масових безладів, здійснення екстремістської діяльності, участі в масових (публічних) заходах, що проводяться з порушенням встановленого порядку, або розповсюдження інформаційних матеріалів іноземної або міжнародної неурядової організації, діяльність якої визнана небажаною на території Російської Федерації».

У листопаді Держдума Росії прийняла закон, що дозволяє Роскомнадзору на вимогу Генпрокуратури негайно блокувати матеріали, видані і поширювані іноземною або міжнародною неурядовою організацією, діяльність якої визнана небажаною на території Росії.

«При цьому «Открытая Россия» такою не є», – наголосили в організації.

У квітні 2017 року Генпрокуратура Російської Федерації визнала небажаною організацією рух «Открытая Россия» Михайла Ходорковського. При цьому, сама організація відмовилась визнавати себе такою.

«Открытая Россия» – це російський громадський рух, створений з ініціативи Михайла Ходорковського.

«Приєднатися до «Открытой России» може кожен, хто вважає за необхідне створення правової держави з чесними виборами, регулярно змінюваної владою і дотриманням прав людини», – кажуть про себе члени організації.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: