У Росії затримали активіста за одиничний пікет на підтримку Балуха

У Росії затримали активіста за одиничний пікет на підтримку Балуха
Володимир Балух

Глєбов проводив одиночний пікет солідарності з українськими політв'язнями-голодувальниками

У російському Нижньому Новгороді затримали активіста Вадима Глєбова, який вийшов на одиночний пікет на підтримку ув’язненого у Криму українця Володимира Балуха.

Про це повідомив 18 червня у Facebook інший російський активіст Ілля М'ясковський, пізніше зазначивши, що пікетувальника відпустили.

За його словами, на Глєбова склали два протоколи про порушення правил масових акцій.

У спільноті «Демократичний Нижній Новгород» у Facebook, повідомляють, що в понеділок активісти «вирішили поспілкуватися з гостями міста – перш за все, шведськими футбольними уболівальниками та бізнесменами – мовою плаката».

«Активність правоохоронців і їхня чисельність була безпрецедентною. Хотілося пояснити гостям нашого міста, що прекрасний чемпіонат проходить у країні, дуже схожою на в'язницю. Вадим Глєбов, що проводив традиційний одиночний пікет солідарності з українськими політв'язнями-голодувальниками – Олегом Сенцовим Володимиром Балухом – викликав особливий інтерес поліції і через деякий час давав пояснення в 5-му відділі», – заявили активісти.

Європейський парламент 14 червня ухвалив резолюцію із закликом звільнити Олега Сенцова й інших політичних в’язнів Росії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: