У Сенаті підтримали висновки спецслужб про втручання РФ у вибори в США

У Сенаті підтримали висновки спецслужб про втручання РФ у вибори в США

Голова комітету з розвідки сподівається на швидку появу додаткових матеріалів

Комітет з розвідки Сенату Сполучених Штатів згоден з висновками американських спецслужб про втручання Росії у президентські вибори в США.

Про це йдеться в звіті комітету, опублікованому 3 липня.

Голова комітету Річард Берр заявив, що він із колегами по комітету «провели останні 16 місяців за вивченням джерел, методів діяльності та аналітичної роботи», на яких грунтуються висновки спецслужб, і в комітету «немає причин оскаржувати їхні висновки».

Водночас сенатор підкреслив, що розслідування триває і він сподівається на швидку появу додаткових матеріалів, які «дадуть ясність щодо дій Росії у виборах у США».

Згідно опублікованою у травні комітетом з розвідки Сенату США розсекреченою частиною доповіді, підготовленої за участю Центрального розвідувального управління, Федерального бюро розслідувань та Агентства національної безпеки, Кремль втручався в перебіг президентських виборів у США в 2016 році.

Заступник голови комітету Марк Ворнер назвав дії російської сторони під час американських виборів «широкомасштабними і ретельно розробленими».

Крім того, відповідно до звітів розвідки, уряд РФ і представники російських ЗМІ Росії намагалися «очорнити колишнього держсекретаря Гілларі Клінтон» на користь Дональда Трампа.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: