У Сербії запроваджують комендантську годину на Великдень

У Сербії запроваджують комендантську годину на Великдень
У Сербії на Великдень від пʼятниці до вівторка буде комендантська година

Великодні служби будуть служити без присутності громадян

Кабінет міністрів Сербії запровадив на Великдень за юліянським календарем комендантську годину від 17.00 години у пʼятницю до 5:00 години у вівторок.

Це означає практично повну, за незначними винятками, заборону виходити з дому.

Уряд відкинув вимогу Синоду Сербської православної церкви (СПЦ), щоб вірянам у неділю дозволили взяти участь у Великодніх богослужіннях.

Після розмови з головою держави Александром Вучичем патріарх СПЦ Іриней заявив, що Великодні служби будуть служити без присутності громадян.

Минулого тижня, коли святкували Великдень за григоріянським календарем, католицькі й протестантські ієрархи відправляли богослужіння в порожніх церквах і транслювали їх у соціальних мережах, на радіо й телебаченні.

Станом на 15 квітня в Сербії зафіксували 4873 хворих на Covid-19, померли 99 людей. Лікарі й працівники медичних закладів становлять 10 відсотків заражених.

Найбільше проблем викликало розширення коронавірусу в двох столичних лікарнях та в деяких закладах для осіб похилого віку.

Надзвичайний стан у Сербії був запроваджений 15 березня. Відтоді в країні ще кілька разів оголошували комендантську годину – спершу в вечірній і нічний час, потім на вихідні й цілоденно, як нині. Через порушення правил засуджені 94 особи, адміністративні санкції на суму до 1500 євро накладені більш ніж на тисячу осіб.

Загалом у світі, за інформацією Центру даних про коронавірус Університету імені Джонза Гопкінза у США, на цей час підтверджені 2 000 984 випадки коронавірусного захворювання, з них 128 071 людина від нього померла, 500 996 уже видужали.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: