У Шотландії єпископальна церква дозволила одностатеві шлюби

У Шотландії єпископальна церква дозволила одностатеві шлюби
У Шотландії єпископальна церква дозволила одностатеві шлюби

Рішення християнського храму про одностатеві шлюби є першим у Британії

Шотландська єпископальна церква голосуванням підтримала укладення одностатевих шлюбів у церкві. Таке рішення християнського храму є першим у Британії.

Про це повідомляє ВВС.

Голосування відбулось в Единбурзі та проведене Синодом. Згідно з новими правилами, гей-християнин з будь-якої англіканської церкви Шотландії зможе одружитися у ній.

За повідомленнями церкви, рішення також означає, що і ті, хто не згоден з одностатевими шлюбами, теж будуть захищені «і вони не повинні діяти проти своєї совісті».

До цього у Тайвані Конституційний суд визнав незаконним діючу в країні заборону на одностатеві шлюби і зобов’язав владу протягом двох років змінити законодавство.

Нагадаємо, низка країн дозволяє одностатеві шлюби. Це, зокрема, Аргентина, Бельгія, Канада, Ісландія, Нідерланди, Норвегія, Португалія, ПАР, Іспанія, Швеція, Франція, Мексика (Кінтана-Роо, Коауїла, Чіуауа і Герреро, а також Мехіко), Сполученні Штати Америки, Нова Зеландія, Данія, Бразилія, Уругвай, Люксембург, Фінляндія, Словенія, Ірландія. Ізраїль не визнає одностатевих шлюбів, укладених на його території, але визнає одностатеві шлюби укладені під іноземними юрисдикціями.

Як повідомлялося 25 лютого, гомосексуальні пари в Словенії отримали такі ж права, як і гетеросексуальні, крім одного – спільного всиновлення дітей.

Як відомо, найпершою у світі одностатевої парою, яка узаконила свої стосунки, стали данці Аксель і Ейгіл Аксгіли. Це сталося 1 жовтня 1989 року у день набуття чинності закону Данії про одностатеві союзи.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: