У Шотландії виставили на продаж острів, оспіваний Вальтером Скоттом

У Шотландії виставили на продаж острів, оспіваний Вальтером Скоттом
Площа острова - 1,85 тис. гектарів

Острів Улва виставлений на продаж вперше за 70 років

У Шотландії виставили на продаж острів Улва, що входить в архіпелаг Внутрішні Гебридські острова. Вартість острова складає 4,25 млн фунтів стерлінгів або $ 5,6 млн.

Про це повідомляє The Telegraph.

Площа острова - 1,85 тис. гектарів, він має довжину 11,3 км і ширину 3,2 км. Улва виставлений на продаж вперше за 70 років, на ньому знаходяться будинок в неокласичному стилі, побудований в 1950 році, церква, ресторан і чайна кімната.

На острові прекрасно збереглася фауна - тут мешкають 123 різні види птахів, включаючи білохвостого орла, а також червоного оленя. У прибережних водах зустрічаються видри, дельфіни і морські свинки.

Приголомшливі пейзажі острова надихнули Вальтера Скотта на вірш «Володар островів» в 1815 році, а Беатрікс Поттер - на книги, присвячені сім'ї місіонера і дослідника Африки Девіда Лівінгстона, який жив на острові. Генерал-майор Лаклан Маккуаррі, останній губернатор Нового Південного Уельсу, відомий як Батько Австралії, народився на острові в 1810 році.

21

Назва острова походить від скандинавського слова Ульфур, що означає «Острів вовків». Перше поселення, що виникло тут, відноситься до 5600 року до нашої ери.

До слова, Кличко пообіцяв зробити Труханів острів у Києві комфортним місцем для відпочинку.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: