У світі різко збільшилася кількість випадків домашнього насильства через карантин, - Генсек ООН

У світі різко збільшилася кількість випадків домашнього насильства через карантин, - Генсек ООН
Антоніу Гутерріш закликав владу всіх країн запобігати насильству проти жінок і додати відшкодування заподіяної їм шкоди у свої плани боротьби з Covid-19 як одне з основних завдань
Фото: dw.com

За словами Антоніу Гутерріша, у деяких країнах кількість жінок, які звертаються до служби підтримки, подвоїлася

В умовах карантину та режиму самоізоляції, введених у багатьох країнах для боротьби з поширенням коронавірусної інфекції, у рази збільшилася кількість випадків домашнього насильства. Про це повідомив генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш, пише Центр новин ООН.

Генсек нагадав, що ізоляція вдома і карантин – необхідні заходи стримування пандемії Covid-19. Але в підсумку жінки можуть опинитися віч-на-віч із партнерами, схильними до агресії.

«Але насильство не обмежується полем бою. Багатьох жінок і дівчаток небезпека підстерігає там, де вони мають почуватися в цілковитій безпеці: у власному домі», – підкреслив Гутерріш.

За його словами, у деяких країнах кількість жінок, які звертаються до служби підтримки, подвоїлася.

«Водночас медичні установи та поліцейські служби перевантажені й відчувають брак персоналу. Роботу місцевих груп підтримки паралізовано або їм не вистачає коштів. Деякі притулки для жертв домашнього насильства зачинені, інші переповнені», – сказав генсек ООН.

Він закликав владу всіх країн запобігати насильству проти жінок і додати відшкодування заподіяної їм шкоди у свої плани боротьби з Covid-19 як одне з основних завдань.

Гутерріш запропонував оголосити притулки для постраждалих від насильства службами життєзабезпечення й установити в продуктових магазинах і аптеках аварійні системи повідомлення про загрозу насильства.

Спалах коронавірусної інфекції Covid-19 виник у грудні 2019 року в Китаї. 11 березня Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією.

Станом на ранок 6 квітня в усьому світі коронавірусною інфекцією заразилося 1 274 923 людини. Від Covid-19 уже померли 69 479 осіб, 260 484 одужали.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: