У Туреччині та Греції стався потужний землетрус, є значні руйнування

У Туреччині та Греції стався потужний землетрус, є значні руйнування
Туреччина знаходиться в одній з найбільш небезпечних сейсмічних зон світу
Фото: @TRTWorldNow

Епіцентр підземних поштовхів знаходився за 17 км від узбережжя Туреччини

Землетрус магнітудою 7,0 стався 30 жовтня о 13.51 за місцевим часом, за даними геологічної служби США, його епіцентр знаходився приблизно за 17 км від узбережжя провінції Ізмір на глибині 16 км. Поштовхи відчувалися в Стамбулі та на віддалених грецьких островах.

У МВС Туреччини заявили, що в Ізмірі обвалилися шість будівель, рятувальники ведуть пошукові роботи, під завалами є люди. За даними турецьких ЗМІ, наразі відомо про чотирьох загиблих.


"Я дуже звик до землетрусів, тому спочатку я не сприймав це дуже серйозно, але цього разу це було по-справжньому страшно...це тривало секунд 25-30", - цитує слова свідка події Reuters.

Грецькі ЗМІ повідомляють про пошкодження будівель та доріг на острові Самос, відомостей про постраждалих або загиблих немає.

Туреччина є однією з найбільш небезпечних з точки зору землетрусів країн світу. В серпні 1999 року внаслідок потужного землетрусу в місті Ізміт загинули понад 17 тисяч людей.  У 2011 році в результаті землетрусу у місті Ван на сході Туреччини загинуло понад 500 осіб.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: