У жовтні до України завітає черговий Нобелівський лауреат

У жовтні до України завітає черговий Нобелівський лауреат
Раджендра Пачаурі

Лауреат Нобелівської премії Раджендра Пачаурі поспілкується з бізнесменами

На початку жовтня до України приїде лауреат Нобелівської премії миру (2007 рік) Раджендра Пачаурі. Про це в інтерв’ю «Главкому» повідомила кліматолог, старший науковий співробітник Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС та НАН України, член Міжурядової групи експертів зі змін клімату (IPCC), кандидат фізико-математичних наук Світлана Краковська.

«На початку жовтня в Україну планує завітати Раджендра Пачаурі, який головував у ІРСС. У 2007 році він отримав Нобелівську премію миру», - сказала вона.

Краковська зазначила, що це «дуже гарна новина», оскільки Пачаурі «вміє запалювати і переконувати».

За її словами, цього разу він говоритиме з бізнесменами, від яких залежить, куди рухатиметься економіка.

«Зараз триває набір фахівців зі всього світу, які будуть писати майбутні звіти IPCC. Користуючись нагодою, хочу запросити всіх фахівців, які працюють над цією тематикою, подавати заявки», - додала Краковська.

Нагадаємо, у вересні Київ із лекцією відвідав лауреат Нобелівської премії з фізіології та медицини 2008 року Харальд цур Хаузен. Найпрестижнішу в науковому світі нагороду він отримав «за відкриття вірусу папіломи людини, що викликають рак шийки матки». Вчений також винайшов вакцину, яка захищає від них.

Нині цур Хаузен і далі вивчає різні види вірусу папіломи та їх вплив на виникнення онкозахворювань. Крім того, цур Хаузен досліджує зв'язок між вживанням молочних та м’ясних продуктів та захворюваністю на рак товстої кишки. Саме цьому було присвячено лекцію.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: