У зоні АТО почало діяти «великоднє» перемир'я

У зоні АТО почало діяти «великоднє» перемир'я

Його введено в дію о 00:01 30 березня

На Донбасі з 00:01 30 березня почало діяти чергове перемир'я, цього разу його приурочено майбутнім великоднім святам.

Про це раніше повідомили в прес-службі ОБСЄ за підсумками рішення Тристоронньої контактної групи.

У повідомленні зазначено, що ТКГ підтверджує прихильність всеосяжному, стійкому і безстроковому припиненню вогню з 30 березня.

При цьому в ОБСЄ підкреслили важливість дотримання наказів про припинення вогню, а також дисциплінарних заходів у разі порушення домовленостей.

Також наголошується на важливості відмови від наступальних дій і розвідувальних операцій, незастосуванні, в тому числі, вогню у відповідь, а також відведення озброєння.

Нагадаємо, 26 березня Тристороння контактна група в столиці Білорусі (Мінськ) домовилася про встановлення ще одного перемир'я з 30 березня.

27 березня повідомлялося, що за добу російсько-окупаційні війська продовжували зривати домовленості щодо повного припинення вогню здійснивши 47 обстрілів позицій сил АТО

Також, у штабі повідомляли, що обстановка в зоні АТО на лінії розмежування сторін на Донбасі має тенденцію до загострення

12 березня Петро Порошенко заявив, що прогресу у звільненні заручників на Донбасі немає вже протягом більше, ніж двох з половиною місяців.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: