Президент повідомив про відсутність прогресу у звільненні заручників на Донбасі

Президент повідомив про відсутність прогресу у звільненні заручників на Донбасі
Петро Порошенко

Порошенко вказав на відсутність прогресу у переговорах із Росією

Президент України Петро Порошенко заявив, що прогресу у звільненні заручників на Донбасі немає вже протягом більше, ніж двох з половиною місяців. Про це він заявив на брифінгу з віце-президентом Європейської Комісії – високим представником ЄС із закордонних справ та безпекової політики Федерікою Могеріні.

«Вважаю, що треба зробити більш значиму роль європейської дипломатії у справі звільнення заручників на Донбасі. Ми сьогодні питання заручників також обговорювали із пані віце-президентом і ми бачимо, що після очевидного успіху, який ми спостерігали в грудні, коли вдалось звільнити 74 українських заручника, ми знову на більш як на 2,5 місяці не маємо прогресу, не зважаючи на абсолютно конкретні пропозиції, які були надані російській стороні», - заявив український президент.

За його словами, це стосується як заручників, яких вони незаконно утримують на окупованій території, так і політичних заручників, які утримуються в тюрмах Росії.

Нагадаємо, 2 березня Росія передала Україні викрадених спецслужбами РФ біля державного кордону у Сумській області в жовтні 2017 року українських прикордонників Богдана Марцоня та Ігоря Дзюбака.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: