Убив командира взводу. Контрактника засудили до 10 років тюрми

Убив командира взводу. Контрактника засудили до 10 років тюрми

Обвинувачений молодший сержант Польовий частково визнав себе винним, стверджуючи, що скоїв вбивство із необережності

Артемівський міськрайонний суд Донецької області визнав винним військовослужбовця в/ч польова пошта В2970 молодшого сержанта Сергія Польового в умисному вбивстві 25-річного командира взводу Євгена Подколзіна (за ч.1 ст.115 КК України) і призначив покарання у вигляді 10 років позбавлення волі.

Про це повідомляє «Главком» з посиланням на вирок суду від 26 грудня.

У листопаді 2015 року обвинувачений був зарахований на військову службу за контрактом до Збройних сил України. Служив командиром бойової машини, старшим механіком-водієм у в/ч польова пошта В2970, що розташовувалася у лісопосадці поблизу с. Парасковіївка Бахмутського району Донецької області.

Контрактник Польовий разом із командиром взводу Подколзіним та чотирма солдатами проживали у бліндажі, де ввечері 11 березня 2017 року розпивали спиртні напої. Під час вживання алкоголю Подколзін запропонував Польовому заради розваги здійснити постріли у визначені ними навмання цілі. На що той погодився і, взявши свій автомат АКС-74, разом із іншим солдатом здійснили не менше 5 пострілів у підлогу, стелю, стіни бліндажу. 

Приблизно  00 год. 30 хв. 12 березня Польовий, сприймаючи вказану вимогу Подколзіна як перевірку своїх стрілецьких навичок та здатності здійснити постріл у безпосередній близькості від людини, вистрілив у його голову, що призвело до смертельного поранення.

У суді обвинувачений частково визнав свою вину, наголосивши, що зачепив спусковий гачок автомату, який перед цим забув поставити на запобіжник. Це спричинило смертельний постріл у бік командира взводу, який стояв у півтора метра від зброї.

Натомість свідки-військовослужбовці спростували слова контрактника Сергія Польового, заявивши, що він прицільно та умисно вистрілив у Євгена Подколзіна. Суд визначив, що пом'якшувальними обставинами для обвинуваченого військовослужбовця є статус учасника бойових дій, а також утримання ним неповнолітньої дитини. Обтяжуючою обставиною є стан алкогольного сп’яніння на момент вчинення вбивства.

Крім цього суд зарахував контрактнику у строк покарання період попереднього ув’язнення з 12 березня 2017 року до 26 грудня 2018 року включно, з розрахунку один день за два дні позбавлення волі «за законом Савченко».

До набрання вироком законної сили військовослужбовця триматимуть під вартою в Бахмутській установі виконання покарань №6.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: