Учасниця Pussy Riot передала половину грошей від своєї книги на підтримку Олега Сенцова

Учасниця Pussy Riot передала половину грошей від своєї книги на підтримку Олега Сенцова
Марія Альохіна

Активістка регулярно виступає на підтримку Олега Сенцова

Учасниця російської панк-рок-групи Pussy Riot Марія Альохіна передала половину грошей від продажу своєї книги Riot Days на підтримку кримського режисера Олега Сенцова, ув'язненого в Росії.

«Минулого літа ми вирішили, що хочемо видати її (книгу Riot Days) і в Росії, але через брак черги видавців зробили це самі. Так що вийшов самвидав. Пітерський. Я буду дуже рада, якщо у вас буде моя книжка... Половину того, що ми надрукували, вже немає, гроші ми передали на захист Олега Сенцова», – написала Альохіна в Facebook.

Нагадаємо, Якутський міський суд у Росії оштрафував на 20 тисяч рублів (близько 9600 гривень, – ред.) учасниць російської панк-рок-групи Pussy Riot Ольгу Борисову й Марію Альохіну за акцію на підтримку режисера Олега Сенцова.

Активістки регулярно виступають на підтримку Олега Сенцова та інших політв'язнів, випускають відеоролики, проводять акції в містах Європи.

Pussy Riot – російська панк-рок-група, що діє на принципах анонімності й виступає у формі несанкціонованих акцій у непризначених для цього місцях.

Олега Сенцова й Олександра Кольченка затримали представники російських спецслужб у Криму в травні 2014 року за звинуваченням в організації терактів на півострові. У серпні 2015 року Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону засудив Олега Сенцова до 20 років колонії суворого режиму за звинуваченням у терористичній діяльності на території Криму. Кольченко отримав 10 років колонії. Обидва свою провину не визнали.

Олега Сенцова доставили до міста Лабитнангі (Ямало-Ненецький автономний округ Росії) 13 жовтня.

Правозахисний центр «Меморіал» вніс Сенцова й Кольченка до списку політв'язнів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: