Україна конфіскувала кримське судно «Норд»

Україна конфіскувала кримське судно «Норд»
Раніше суд заарештував судно

Корабель знаходиться на території порту Бердянська

Прокуратура Автономної Республіки Крим передала судно «Норд» Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів (АРМА), відповідно до рішення суду.

Як повідомила прес-служба прокуратури, рішення було прийняте з метою збереження бюджетних коштів, що витрачаються на утримання заарештованого судна на території порту Бердянська.

У прокуратурі нагадали, що 4 жовтня в Апеляційний суд Києва було направлено обвинувальний висновок стосовно капітана судна «Норд» у скоєнні злочину, передбаченого ч.2 ст.332-1 КК (порушення порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї з метою заподіяння шкоди інтересам держави) для визначення підсудності і подальшого розгляду по суті.

В офісі омбудсмена також додали, що запропонували морякам бути присутніми при передачі судна, але вони не з'явилися.

«Офіс уповноваженого вкотре підкреслює, що права членів екіпажу «Норд» не порушуються», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 25 березня 2018 року Державна прикордонна служба України затримала в Азовському морі судно «Норд» під прапором Росії, зареєстроване в анексованому Криму. На борту перебували 10 осіб. У всіх були паспорти громадян Росії, видані в Керчі. Судно порушило порядок виїзду з окупованої території України. Його відконвоювали до Бердянська. Пізніше суд заарештував судно.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: