Україна матиме 10 протитанкових систем на кожен російський танк – Блінкен

Україна матиме 10 протитанкових систем на кожен російський танк – Блінкен
Держсекретар прокоментував військову допомогу від Сполучених Штатів та їх союзників
фото: EPA/UPG

Президент США дозволив використати ще $100 млн, щоб надати Україні більше Javelin

Державний секретар США Ентоні Блінкен зазначає, що всі сценарії війни з Росією завершаться перемогою України. Про це Блінкен розповів в інтерв’ю NBC, стенограму якого розміщено на сайті Держдепу.

«Що таке успіх, що таке перемога? Це – добитися збереження суверенітету й незалежності своєї країни. І не існує сценарію, за яким цього не сталося б з часом», – сказав він.

Держсекретар зазначив, що це може зайняти певний час.

«Ми хотіли, щоб це якнайшвидше завершилося, щоб зупинити смерть і руйнування, які Росія завдає в Україні. Проте дуже ймовірним є сценарій, за яким війна ще триватиме певний час…. У них (росіян) ще залишилося багато сил. Але в українців є щось інше, що в кінцевому підсумку є сильнішим, а саме – запекла рішучість і воля захищати свою країну за підтримки багатьох країн світу», – додав Блінкен.

Він також прокоментував військову допомогу від Сполучених Штатів та їх союзників.

«Президент дозволив використати ще 100 мільйонів доларів, щоб надати більше Javelin нашим українським партнерам. Погляньте на це в перспективі: Сполучені Штатами та наші союзниками та партнерами на кожен російський танк в Україні вже надали чи незабаром надамо 10 протитанкових систем – по 10 на кожен російський танк… Українцям потрібно діяти швидко та ефективно, боротися з літаками, які обстрілюють їх з неба, із танками, які намагаються знищити їхні міста, але у них є інструменти, які їм потрібні, і вони продовжуватимуть їх отримувати», – зазначив Блінкен.

Також НАТО надасть Україні захист від хімічних, біологічних та ядерних загроз.

Нагадаємо, ризик хімічної атаки Росії в Україні зростає: РНБО озвучила нові деталі.

Спеціалісти з InformNapalm повідомляють про можливе використання зарину – бойової отруйної речовини нервово-паралітичної дії.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: