Україна потрапила до ТОП-50 у рейтингу паспортів світу

Україна потрапила до ТОП-50 у рейтингу паспортів світу

Український паспорт опинився на 41-му місці за рівнем «мобільності»

Український паспорт займає 41-е місце за рівнем «мобільності» з безвізовим доступом до 128 країн світу. Про це йдеться в оновленому Індексі паспортів Henley & Partners.

Перше місце у рейтингу посів паспорт Японії. Її громадяни можуть відвідувати без візи 190 країн світу. Це рекордний показник за весь час існування Індексу. Три місяці тому Японія ділила перше місце з Сінгапуром, але японці отримали безвізовий доступ до М'янми, залишивши Сінгапур на другому місці (189 країн з безвізовим відвідуванням).

Німеччина, що недавно була незмінним лідером Індексу, зараз займає 3-е місце (188 країн з безвізовим відвідуванням). Такий же показник мають Південна Корея і Франція. Четверте місце розділили між собою Данія, Італія, Іспанія, Фінляндія, Швеція.

Як раніше писали, у січні 2018 року завдяки отриманню безвізового доступу до країн Шенгенської зони Україна посіла перше місце в рейтингу паспортів серед країн СНД і 44-е у світі з 200 проаналізованих країн.

За час дії безвізового режиму з Євросоюзом ним скористалися 1,29 млн українців. Лише за літній період 2018 року у пунктах пропуску прикордонники оформили понад 760 тисяч наших співвітчизників, які подорожували до країн ЄС з біометричними паспортами без візи.

Як повідомляв «Главком», 5 жовтня Україна та Грузія спростили процедури перетину кордонів, що дозволяє громадянам обох країн подорожувати без віз і за внутрішніми документами (ID-паспортами). Відповідно до угоди, громадяни України і Грузії можуть перебувати на території держави іншої сторони без віз протягом 90 днів (щороку) на підставі внутрішніх паспортів у формі картки (ID), яка містить безконтактний електронний носій.

26 вересня Україна підписала угоду про безвізовий режим з Уругваєм — державою у південно-східній частині Південної Америки.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: