Українці відтепер можуть їздити в Грузію за ID-паспортами

Українці відтепер можуть їздити в Грузію за ID-паспортами
Фото: dvanet.livejournal.com

Глави урядів України та Грузії підписали угоду про спрощення процедури перетину кордонів

Україна та Грузія спрощують процедури перетину кордонів, що дозволяє громадянам обох країн подорожувати без віз і за внутрішніми документами (ID-паспортами). Відповідну угоду підписали глави урядів Володимир Гройсман та Мамука Бахтадзе у Кишиневі в рамках роботи саміту ГУАМ.

Про це у п’ятницю, 5 жовтня, повідомляє Урядовий портал.

«Кабінет міністрів України та уряд Грузії намагаються і надалі розвивати двосторонні відносини, сприяти зміцненню міжлюдських контактів та спрощують порядок в’їзду своїх громадян на територію держави іншої сторони», - йдеться у преамбулі угоди.

Відповідно до угоди, громадяни України і Грузії можуть перебувати на території держави іншої сторони без віз протягом 90 днів (щороку) на підставі внутрішніх паспортів у формі картки (ID), яка містить безконтактний електронний носій.

«Підписання угоди дає можливість зберегти і покращити вже існуючий безвізовий режим між Україною і Грузією на умовах, що встановлені положеннями існуючої Угоди між Кабінетом міністрів України і виконавчою владою Грузії про безвізові поїздки громадян від 31 березня 1999 року», - зазначили у Кабміні.

Раніше повідомлялося, що Україна підписала угоду про безвізовий режим з Уругваєм.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: