Україна вимагатиме у ОБСЄ, щоб на виборах не було спостерігачів з РФ, – соратник Кличка

Україна вимагатиме у ОБСЄ, щоб на виборах не було спостерігачів з РФ, – соратник Кличка
Під час виборів президента в Україні працюватимуть 850 спостерігачів ОБСЄ

Нардеп вважає, що представники Росії поставлять під сумнів об'єктивність оцінки українських виборів з боку ОБСЄ

Україна проситиме ОБСЄ, щоб на президентських виборах не було спостерігачів з РФ. Про це в ефірі телеканалу «112» заявив народний депутат-«ударівець» Дмитро Білоцерковець.

«Під час фактичної війни з Російською Федерацією це нормально, коли спостерігачів агресора не хочуть допускати до виборів, щоб не допустити дестабілізації ситуації. З іншого боку, я розумію, що РФ буде на цьому спекулювати і вимагати, щоб їх допустили, адже їм просто потрібен сам факт інформаційний, аби піти в атаку», - зазначив депутат.

За його словами, представники Росії поставлять під сумнів об'єктивність оцінки українських виборів з боку ОБСЄ. «Коли представники ОБСЄ від Росії приїжджають на лінію розмежування, то фактично займаються там провокаціями. Тому, дійсно, Україна буде просити ОБСЄ, щоб на президентських виборах не було спостерігачів з РФ, аби не було провокацій і виборчий процес пройшов стабільно», - зазначив він.

Напередодні Київ офіційно повідомив ОБСЄ, що спостерігачів з РФ не реєструватимуть.

Нагадаємо, Україна просить Європарламент направити спостерігачів на президентські вибори.

Раніше в МЗС Росії заявили, що РФ планує направити своїх спостерігачів на вибори до України, проте нібито побоюється провокацій. Також глава МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що ОБСЄ запросила наглядачів від Росії на вибори в Україні.

9 січня голова українського МЗС Павло Клімкін заявив, що Міністерство закордонних справ України не прийматиме заявки від російських спостерігачів на вибори президента-2019. 

Також повідомлялося, що під час виборів президента в Україні працюватимуть 850 спостерігачів ОБСЄ.

Зазначимо, що Комітет виборців рекомендує кандидатам у президенти замовити держохорону.

Голова Державної прикордонної служби Петро Цигикал заявив, що відомство проведе попередню перевірку всіх міжнародних спостерігачів, що прибудуть на вибори президента України.

 До вашої уваги:  
  • Детальніше про президентські вибори читайте тут

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: