Українців попередили про заморозки в більшості регіонів

Українців попередили про заморозки в більшості регіонів
На поверхні грунту заморозки 0-5°
Фото: pixabay.com

Заморозки очікуються в центральних, північних та західних регіонах України

Вранці 12 квітня в більшості регіонів України очікуються заморозки, повідомляє Державна служба з надзвичайних ситуацій.

«12 квітня вночі та вранці в Україні, крім південно-східної частини, на поверхні грунту заморозки 0-5° ( 1 рівень небезпечності, жовтий)», – йдеться в повідомленні.

За даними Укргідрометцентру, заморзки очікуються в центральних, північних та західних регіонах, окрім Закарпаття. Також в південно-східних регіонах прогнозують дощ.

У середньому температура вдень зросте до 18-20 градусів тепла у східних регіонах, до 13-15 тепла у центрі та до 17-19 вище нуля у західних регіонах.

У понеділок, 12 квітня, в Україні мінлива хмарність, у південно-східній частині країни – короткочасні дощі та грози, на решті території без опадів, лише у північних та центральних областях вдень місцями невеликий дощ.

У Києві 12 квітня буде хмарно з проясненнями. Синоптики попереджають, що вдень може трохи накрапати дощ. Швидкість південно-східного вітру складе 5-10 м/с. Температура становитиме близько 11-15 радусів тепла.

Нагадаємо, погода в Україні на Великдень, 2 травня, піднесе українцям сюрприз. Тепла можна не чекати, а сам третій місяць весни буде холодним, всупереч очікуванням. Такий неприємний прогноз на велике свято озвучив народний синоптик Леонід Горбань.

На квітень-травень припадає пік активності кліщів в Україні. Тож громадянам слід бути обережними, збираючись піти на пікнік або на прогулянку в парк.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: