Українська делегація показала ОБСЄ російські паспорти ватажків бойовиків «ДНР» і «ЛНР»

Українська делегація показала ОБСЄ російські паспорти ватажків бойовиків «ДНР» і «ЛНР»
Постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Євген Цимбалюк

Цимбалюк зазначив, що бойовики «ДНР» і «ЛНР» не мають законного права виступати від імені людей, змушених жити під російською окупацією

Запрошені Російською Федерацією особи з ОРДЛО на консультації в рамках Тристоронньої контактної групи по врегулюванню ситуації на Донбасі, мають російські паспорти. 

Про це заявив постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Євген Цимбалюк, повідомляє пресслужба Постпреда.

Цимбалюк зазначив, що вони не мають законного права виступати від імені людей, змушених жити під російською окупацією.

«Ті з ОРДЛО, які були запрошені Росією, не представляють місцевих жителів. Місцеві жителі можуть бути представлені тільки місцевою владою, обраними на законних місцевих виборах, організованих згідно з Конституцією та законами України. Запрошені на консультації з ТКГ з Донецька і Луганська мають російські паспорти (як внутрішні, так і для виїзду за кордон), їх привела до влади російську зброю, найманці і гроші, і вони не були обрані на демократичних, справедливих і прозорих виборах. У них немає законного права виступати від імені людей, змушених жити під російською окупацією», - сказав він.

Дипломат також підкреслив, що Російська Федерація постійно ігнорує заклики міжнародної спільноти виконати мінські угоди, однак не залишила надії замінити себе в якості сторони конфлікту на представників ОРДЛО, які будуть підкорятися інструкціям Кремля і дозволять Росії зайняти місце так званого миротворця і посередника.

«Це допоможе Кремлю позбутися від санкцій, які продовжують служити яскравим нагадуванням неприпустимість грубих порушень міжнародного права та основних принципів ОБСЄ про територіальну цілісність та суверенітет держав», - додав він.

Цимбалюк нагадав, що РФ протягом шести років запрошує учасників з тимчасово окупованих частин Донецької та Луганської областей для участі у засіданнях Контактної групи, які включають Росію, Україну і ОБСЄ.

Нагадаємо,  23 квітня суд задовольнив скаргу В'ятровича та зобов'язав СБУ почати розслідування можливої державної зради Єрмаком і Кучмою.

Йдеться про зустріч ТКГ в Мінську 11 березня 2020 року, на якій за участю Єрмака і Кучми, а також заступника керівника Адміністрації президента РФ Дмитра Козака сторони досягли домовленостей з питань обміну утримуваними особами, розведення сил і засобів, одночасного відкриття КПВВ в населених пунктах Золоте і Щастя, і введення «Консультативної ради», до складу якого повинні були входити з правом вирішального голосу по 10 представників від України, 10 - від ОРДЛО, а також по одному представнику з правом дорадчого голосу від ОБСЄ, РФ, Німеччини та Франції за їхньої згоди. 

13 березня представники політичної партії «Слуга народу» заявили про неприпустимість участі представників ОРДЛО у переговорах України з РФ у рамках Тристоронньої контактної групи.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: