Українські морпіхи відтепер носитимуть берети кольору морської хвилі

Українські морпіхи відтепер носитимуть берети кольору морської хвилі
Українські військовослужбовці морської піхоти 

Президент оголосив про запровадження нової дати відзначення Дня морської піхоти України - 23 травня

Українські військовослужбовці морської піхоти отримали берети нового зразка - відтінку морської хвилі.

Про це заявив президент Петро Порошенко, виступаючи в Миколаєві на урочистих заходах з нагоди 100-річчя створення морської піхоти України.

«Зберігаючи чорні берети на почесних місцях удома, на почесних місцях у музеях, визволяти Україну в ході операції Об’єднаних сил морська піхота віднині буде в нових одностроях, що відрізнятимуть елітних воїнів, готових нищити окупантів на морі, на суходолі, в повітрі. Відсьогодні колір берета українського морпіха набуває відтінку морської хвилі», - зазначив Порошенко.

Водночас він зауважив, що процес зміни беретів буде дуже непростим, бо, на його думку, зачіпає пам’ять і особисті почуття багатьох, хто в різні часи пов’язав свою долю із цим родом військ.

«Однак вважаю, що згадані зміни вже давно назріли і поставлені перед нами самою історією і російською агресією проти нашої держави», - підкреслив Порошенко.

Водночас президент оголосив про запровадження нової дати відзначення Дня морської піхоти України - 23 травня.

Першим берет нового зразка отримав Командувач морської піхоти України генерал-майор Юрій Содоль, після чого нові берети отримали командири бригад і батальйонів.

Далі одночасно чорні берети на берети кольору морської хвилі змінили морпіхи на бойових позиціях поблизу населених пунктів Широкине, Лебединське, Водяне, Чормалик, на адміністративному кордоні з тимчасово окупованою територією Криму - на Чонгарі, на узбережжях Чорного і Азовського морів, а також на борту середнього десантного корабля «Юрій Олефіренко».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: