Українські олімпійці в ефірі «Росія 24» розповіли про несправедливе відсторонення російських спортсменів від Ігор

Українські олімпійці в ефірі «Росія 24» розповіли про несправедливе відсторонення російських спортсменів від Ігор
Легкоатлетка Наталія Погребняк

Журналісти телеканалу «Росія 24» зняли сюжет в рейсовому літаку, де разом летіли спортсмени збірної України і збірної Росії

Деякі члени української збірної на Олімпійських іграх в Бразилії в ефірі телеканалу «Росія 24» заявили про несправедливість відсторонення російських спортсменів від участі в Іграх.
Журналісти телеканалу знімали сюжет в рейсовому літаку, де разом летіли спортсмени збірної України і збірної Росії.
Член олімпійської збірної України з легкої атлетики Наталя Погребняк заявила в коментарі телевізійникам: «Це якісь подвійні стандарти, тому що якось несправедливо, що навіть в тій же команді США люди, які відбували покарання, їдуть на Олімпіаду і беруть участь, а чисті російські спортсмени прийняти участі не можуть».
Вона розповіла, що її хлопець - російський легкоатлет, і мрією Погребняк була спільна поїздка на Олімпійські ігри. Журналісти телеканалу повідомили, що мова йде про чемпіона Росії минулого року Дмитра Сорокіна, який нібито ніколи не вживав допінг, але покараний з іншими.
Прокоментував телеканалу ситуацію з відстороненням російських спортсменів і старший тренер олімпійської збірної України з легкої атлетики Костянтин Рурак: «Людина покарана, вже відсиділа - і заново. А тут у вас виходить, люди, які не покарані ... прикро», - говорить він.
Українська легкоатлетка Єлизавета Бризгіна, яка була дискваліфікована за вживання допінгу, також заявила про несправедливість покарання для російських спортсменів: «Це несправедливо, несправедливо з великої літери. Так не повинно бути, звичайно. Повинні бути правила одні для всіх». Причиною заборони вона називає політику.
Старший тренер збірної України з важкої атлетики Валентин Михайлов російським телевізійникам повідомив: «Праця зроблена, багато зроблено спортсменами і не реалізовано. Це найприкріше для будь-якого спортсмена і тренера, і всіх керівників. Дійсність дуже парадоксальна, і бажано, щоб вона не повторювалася».
30 липня міністр спорту РФ Віталій Мутко повідомив, що Росію на Олімпіаді представлятимуть 266 спортсменів в 29 видах спорту. На сайті Олімпійських ігор, де опубліковані склади команд, які братимуть участь в змаганнях, йдеться про 277 російських спортсменів.
У доповіді незалежної комісії Всесвітнього антидопінгового агентства (ВАДА), опублікованому 18 липня, стверджувалося, що російські атлети, чиновники і співробітники ФСБ причетні до масштабних маніпуляцій з пробами сечі на зимовій Олімпіаді 2014 року. ВАДА закликало усунути російських спортсменів від всіх міжнародних змагань, включаючи Олімпіади 2016.
Проте 24 липня виконавча комітет МОК прийняв рішення допустити участь російських спортсменів в Олімпіаді в Ріо-де-Жанейро на певних умовах. Право допуску атлетів з РФ доручили федераціям з видів спорту. За словами глави комітету Томаса Баха, рішення було затверджено «майже одноголосно».
Повністю відсторонили від Олімпіади збірну Росії з легкої атлетики (за винятком стрибунки в довжину Дар'ї Клішиної) і важкої атлетики.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: