Український дипломат: Нам треба думати не про те, хто буде президентом США

Український дипломат: Нам треба думати не про те, хто буде президентом США
Експосол України у США Валерій Чалий радить дружити і з демократами, і з республіканцями

«На американських виборах немає сенсу робити ставки, оскільки результат непередбачуваний», - Валерій Чалий

Україні найкраще мати підтримку і в Білому домі, і в Конгресі США. Про це в інтерв’ю «Главкому» заявив Надзвичайний і Повноважний посол України у США (2015-­­2019) Валерій Чалий.

«Без сумніву, Україна має працювати з діючим президентом США. Але одночасно взаємодіяти і з демократами, і з республіканцями. Цю підтримку треба втримати», - сказав він, коментуючи перебіг виборчої кампанії у США та її вплив на Україну.

Чалий нагадав, як багато було спекуляцій щодо того, хто на кого ставив на минулих виборах – на демократів чи республіканців, на Гіларі Клінтон чи на Дональда Трампа. Проте, за його словами, в посольстві України у США «таких питань не було».

«Дійсно, деякі представники української влади – не з вищого керівництва, а дехто з політичних діячів – намагалися робити ставки. Хтось намагався раніше за інших пробитися до Трампа, хтось – навести мости з Клінтон і демократами. Але посольство працювало зі всіма таборами», - запевнив він.

Дипломат переконаний, що на американських виборах немає сенсу робити ставки, оскільки «результат непередбачуваний». На його думку, така ж ситуація невизначеності, яка була тоді, залишається й зараз. Зокрема, ще кілька місяців тому американські експерти наголошували, що діючому главі Білого дому вдасться легко переобратися на другий термін. Його рейтинги тримались на досить високому рівні, але тепер через «наявність нових викликів громадська думка захиталася».

«Я би зараз не наважився спрогнозувати, хто переможе на президентських виборах у США. Але якщо вам хтось скаже, що він знає, можете сміливо ставити під сумнів його компетентність», - наголосив Чалий.

Нагадаємо, що Президент Трамп запропонував Сенату затвердити кандидатуру Кейта Дейтона на посаду посла США в Україні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: