Експосол України у США розказав, у що Єрмак перетворив МЗС

Експосол України у США розказав, у що Єрмак перетворив МЗС

Надзвичайний і Повноважний посол України у США (2015-2019) Валерій Чалий.

«Відчув ці зміни ще у Вашингтоні, коли 10 липня 2019 року до посольства приїхав Єрмак», - згадує Чалий

Сьогодні Міністерство закордонних справ фактично відсунуте від виконання своїх обов’язків на ключових напрямках. Формуванням та реалізацією зовнішньої політики України напряму займається Офіс президента. Про це в інтерв’ю «Главкому» заявив Надзвичайний і Повноважний посол України у США (2015-­­2019) Валерій Чалий.

«Максимальний результат (діяльності Посла – «Главком») в умовах України – це робота безпосередньо з першою особою. Але найближче оточення нинішнього очільника держави використовує інші механізми здійснення зовнішньої політики, аніж суто дипломатичні. А МЗС багато в чому відсунуте від реалізації зовнішньої політики України на ключових напрямах», - зазначив він.

Чалий розповів, що відчув ці зміни ще у Вашингтоні, коли 10 липня 2019 року до посольства приїхав тоді ще помічник президента, а нині глава Офісу президента Андрій Єрмак разом з тодішнім секретарем РНБО Олександром Данилюком.

«Тоді нашому посольству було доведено про зміни в підходах і механізмах зовнішньої політики. Суть цих змін полягала в тому, що дипломати відтепер до важливих процесів не залучатимуться, займатимуться суто логістикою, а все робитиметься напряму з Банкової», - повідомив дипломат.

Чалий такі підходи не міг поділяти, бо це «не те ставлення до дипломатів, на яке вони заслужили», і офіційно повідомив Київ про свою позицію. Після повернення в Україну пан Посол написав заяву за власним бажанням і припинив перебування на держслужбі.

Нагадаємо, що Президент Трамп запропонував Сенату затвердити кандидатуру Кейта Дейтона на посаду посла США в Україні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: