Україна та Туреччина домовилися про виробництво літаків на базі АН

Україна та Туреччина домовилися про виробництво літаків на базі АН

Україна співпрацюватиме з Туреччиною в галузі авіабудування

Ці та інші домовленості були досягнуті в рамках 10-го засідання Міжурядової українсько-турецької комісії з торговельно-економічного співробітництва. Про це повідомила прес-служба Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України (Мінрегіонбуд) з посиланням на Твіттер віце-прем'єр-міністра, міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадія Зубка, який очолював українську делегацію.

«Ми домовилися про українсько-турецьке партнерство в авіабудуванні і розвитку космічних технологій. Разом із Туреччиною Україна готова розробляти й виробляти нові пасажирські і транспортні літаки на базі ДП «Антонов». Зокрема, це розробка й виробництво пасажирського літака TAN-158 на базі літака АН-158; транспортного літака для турецької сторони на базі літака АН-178; літака для турецької сторони на базі літака Ан-70», - зазначив Зубко.
Нагадаємо, що 2015-го року Україна і Королівство Саудівська Аравія (КСА) домовилися про розробку і виробництво літаків на базі одного з підприємств КСА. На початку поточного року ДП «Антонов» провело переговори з індійською компанією про спільну участь у тендері Hindustan Aeronautics Limited на поставку понад 200 літаків в Індію з можливістю організації збірки.

У минулому було ще кілька проектів з виробництва українських літаків в інших країнах, проте майже всі вони не привели до масового випуску авіатехніки «Антонова».

Джерело: Дело

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: