УПЦ КП 13 грудня проведе Архієрейський собор

УПЦ КП 13 грудня проведе Архієрейський собор
Патріарх УПЦ КП Філарет
Фото: Главком

15 грудня у Києві має відбутись Об'єднавчий собор і вибори патріарха

Засідання Архієрейського собору УПЦ Київського патріархату відбудеться у Києві 13 грудня, напередодні проведення Об’єднавчого собору.

Про це повідомив Святійший патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет.

«Напередодні проведення Об’єднавчого собору, який скликається на 15 грудня 2018 р., Священний синод скликає засідання Архієрейського собору УПЦ Київського патріархату, що відбудеться у Києві 13 грудня», - зазначив він.

Філарет наголосив, що завданням Об’єднавчого собору є затвердити рішення про церковну єдність православних в Україні, обрати предстоятеля єдиної помісної автокефальної УПЦ, який від її імені одержить Патріарший і Синодальний Томос про автокефалію УПЦ.

Нагадаємо, що 19 квітня Верховна Рада підтримала звернення Порошенка до Вселенського патріарха Варфоломія про надання автокефалії УПЦ.

11 жовтня Вселенський Константинопольський патріархат скасував видане у 1686 році в синодальному листі юридичне зобов'язання, яке надало Московському патріарху право призначати Київського митрополита. Президент Петро Порошенко вважає це рішення синоду Вселенського патріархату фактичним наданням автокефалії української церкви.

У Стамбулі 27-29 листопада проходило засідання синоду Вселенського патріархату, в ході якого було розпущено Західноєвропейський екзархат російських парафій в Європі. 

15 грудня в Софії Київській відбудеться Об’єднавчий собор, який має проголосити створення Автокефальної помісної православної Церкви в Україні, затвердить її статут та обере предстоятеля.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: