УПЦ МП виступає проти ID-паспортів, бо хоче дискредитувати українську владу – експерт

УПЦ МП виступає проти ID-паспортів, бо хоче дискредитувати українську владу – експерт

Ієрархія УПЦ МП працює виключно на п’яту колону з метою дискредитації української влади, - заявив Сергій Здіорук

Московська церква в Україні виступає проти біометричних паспортів з метою дискредитації дій української влади, а також відмовляється від ідентифікаційних податкових номерів, щоб не показувати свої матеріальні статки. Таку думку висловив на прес-конференції у «Главкомі» Сергій Здіорук, директор Інституту конфліктів і миру при Українській Раді миру, провідний науковий співробітник відділу гуманітарної безпеки Національного інституту стратегічних досліджень, філософ-релігієзнавець.

За його словами, ієрархія УПЦ МП працює виключно на п’яту колону з метою дискредитації української влади.

«Чого ж вони не кричать і самі не поздають іноземні свої паспорти, а чіповані паспорти для безвізу побігли робити першими? От поцікавтеся у міграційної служби, скільки виїхало на відпочинок цих попів. То тему закордонних паспортів з біометрикою вони не чіпають, а починають ворушити тему внутрішніх паспортів – ID-карток. Ще одну тему, яку попи УПЦ МП проштовхують для заборони, – податкові ідентифікаційні коди. Чому вони це роблять? А тому що тоді випливуть заводи, маєтки, хороми в Броварах, Борисполі та інших містах, а також викриються всі їхні статки. Тому простих вірян вони бамбулять і під’южують, мовляв це сатанинське, число звіра», - говорить Здіорук.

За його словами, жоден справжній каноніст – ні католицький, ні протестантський, ні православний, ні єпископ, ні священник, - якщо він чесний, якщо він добре знає догми церкви, не скаже, що ID-паспорти чи ідентифікаційні коди є неприйнятними для вірян. «Це все ніякого відношення до віри не має. Весь світ живе за такими правилами. Дії представників УПЦ МП в цьому питанні – це чиста інспірація для дискредитації політики української держави», - вважає експерт.

«От нехай повідмовляються самі від біометричних паспортів і скажуть своїм парафіянам не брати ці паспорти і не користуватися безвізом. Я хочу подивитися на реакцію їхніх парафіян. Переконаний, що на завтра після таких закликів тисяча парафіян з громадами разом із попами перейдуть у Київський патріархат. Тому вони і спекулюють на внутрішніх нових паспортах. Це політизація питання і нічого спільного з вірою немає», - резюмував філософ-релігієзнавець.

Нагадаємо, що Синод Української православної церкви МП ухвалив рішення звернутися до президента України Петра Порошенка, прем’єр-міністра Володимира Гройсмана і голови Верховної Ради Андрія Парубія щодо проблеми видачі внутрішніх біометричних паспортів (так званих ID-карт).

Дивіться запис прес-конфренції:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: