Ураган «Марія» зруйнував острів Домініка: прем’єр втік із затопленого будинку

Ураган «Марія» зруйнував острів Домініка: прем’єр втік із затопленого будинку
Ураган "Марія"

Прем’єр Домініки припустив, що незабаром стане відомо про серйозно постраждалих і, можливо, загиблих.

Ураган «Марія», що посилився до п'ятої категорії, спричинив катастрофічні руйнування на острові Домініка у Карибському морі.

«Ми втратили все, що можна купити за гроші», – сказав прем’єр-міністр острова Рузвельт Скерріт, закликавши країни з авіацією прийти на допомогу народу Домініки.

З початку лиха прем'єр повідомляв на своїй сторінці у Facebook про те, що відбувається, поки з його власного будинку не знесло дах.

«З мого будинку зірвало дах. Я цілковито залежу від волі урагану. Дім затоплює», – написав Скерріт сьогодні вранці. Пізніше він повідомив, що його врятували.

Прем’єр Домініки припустив, що незабаром стане відомо про серйозно постраждалих і, можливо, загиблих через ймовірні зсуви. За його словами, ураган зірвав дахи з будинків усіх, із ким він спілкувався.

«Зараз головні пріоритети – порятунок тих, хто не може вибратися з будинку самостійно, і надання медичної допомоги пораненим», – пише він.

Всі порти й аеропорти острова закрито. Жителям прибережної смуги було віддано розпорядження про евакуацію в спеціально обладнані сховища. Про жертви поки не повідомляється.

Сусідня Мартініка оголосила про максимальний рівень небезпеки. Потім ураган обрушиться на Гваделупу.

За деякими даними, «Марія» йде маршрутом урагану «Ірма», який спричинив колосальні руйнування на Карибських островах і у Флориді. Щонайменше 81 людина загинула в результаті буревію «Ірма» та його руйнівних наслідків.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: