Уряд розширив список санкцій проти Росії

Уряд розширив список санкцій проти Росії

Україна має намір розширити антиросійські санкції

Кабмін пропонує ввести обмежувальні заходи проти низки російських фізичних і юридичних осіб

Кабінет Міністрів на засіданні у вівторок, 18 грудня, схвалив і вніс на розгляд РНБО пропозиції щодо застосування санкцій до фізичних і юридичних осіб Росії. Про це повідомляє прес-служба Міністерства з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб (МінТОТ).

Зокрема, пропонується застосувати санкції до 23 фізичних осіб, які були залучені до проведення незаконних археологічних пошукових робіт на об'єктах культурної спадщини або які взяли участь у заходах, спрямованих на легітимізацію анексії Криму.

Також санкції пропонується застосувати до деяких російських підприємств і підприємств з країн Європи, які забезпечують діяльність ТОВ Титанові інвестиції в Армянську на території Криму: до 14 юридичних осіб, яких притягнуто до постачання матеріалів, обладнання та послуг для заводів оборонно-промислового комплексу РФ на тимчасово окупованих територіях; до деяких юридичних осіб, яких притягнуто до організації перевезень через порти Темрюк, Кавказ і Керченської поромної переправи.

Крім того, пропонується прийняти санкційні заходи до деяких фізичних осіб, які є керівниками/засновниками юросіб, залучених до будівництва моста через Керченську протоку.

Відзначається, що введення санкцій до всіх причетних юридичних і фізичних осіб унеможливить економічні відносини з Україною, дозволить обмежити або припинити економічні відносини з країнами ЄС і США, що в подальшому сприятиме поверненню окупованих територій у правове поле України.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: