В Австралії оголосили надзвичайну ситуацію

В Австралії оголосили надзвичайну ситуацію

Надзвичайну ситуацію оголошено в Австралійській столичній території вперше з 2003 року через значні пожежі

У Канберрі (столиця Австралії) оголосили надзвичайну ситуацію через масштабні лісові пожежі. Про це повідомляє AFP.

Надзвичайну ситуацію оголошено в Австралійській столичній території вперше з 2003 року. Через значні пожежі в Австралії висока температура повітря. Температура досягла +40 у четвер у штаті Південна Австралія.

Очікується, що хвиля спеки обрушиться на Мельбурн і Канберру пізніше в п'ятницю, а вже у вихідні у деяких частинах Сіднея очікується до +45.

Міністр Австралійської столичної території Ендрю Барр заявив, що цей захід «ефективний наразі і буде діяти доти, доки Канберра перебуватиме в небезпеці». Зазначається, що пожежі можуть торкнутися південного передмістя столиці, де живе близько 400 тисяч людей.

Нагадаємо, в Австралії зараз відбуваються природні катаклізми. В результаті масштабних пожеж в Австралії загинуло більше мільярда тварин.

Не зважаючи на розширення масштабів пожеж, країну накрив сильний дощ, в результаті якого затопило будинки. Потім в Австралії була значна пилова буря.

Після цієї бурі країну накрив град розміром з м'яч для гольфу, який розбивав скло автомобілів і ламав гілки дерев у штаті Новий Південний Уельс і в Австралійській столичній території.

Як повідомлялося, Австралія виділить $50 млн на відновлення дикої природи.

Австралійські правоохоронці звинуватили понад 20 людей у навмисному початку лісових пожеж. 

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: