У Берліні сьогодні обговорять підготовку зустрічі «нормандської четвірки»

У Берліні сьогодні обговорять підготовку зустрічі «нормандської четвірки»

Від української сторони у зустрічі візьмуть участь голова МЗС Вадим Пристайко та помічник президента Андрій Єрмак

У Берліні 2 вересня пройде зустріч зовнішньополітичних радників лідерів країн України, Німеччини, Франції та Росії, які обговорять підготовку зустрічі «нормандської четвірки».

Від української сторони в зустрічі візьмуть участь новопризначений міністр закордонних справ Вадим Пристайко та помічник президента України Андрій Єрмак.

«Ми обговорюватимемо порядок денний майбутньої зустрічі, серед пунктів якого, безумовно, будуть питання обміну полоненими та припинення вогню на Донбасі», - написав Єрмак у Facebook.

«Це дуже делікатні питання. Тому прошу усіх небайдужих не піддаватися паніці та не створювати інформаційного шуму, заснованого на непідтверджених даних. Це може нашкодити процесу. Запевняю, робота ведеться, і щойно буде результат - громадськість офіційно проінформують», - підкреслив він.

Додамо, що раніше Кремль анонсував, що від Росії на зустріч поїде помічник президента РФ Владислав Сурков.

Як повідомлялося, радник президента США Дональда Трампа з питань національної безпеки Джон Болтон не виключає, що США можуть приєднатися до переговорів щодо Донбасу в «нормандському форматі».

Останніми тижнями точаться розмови про те, що після тривалої перерви може вже найближчим часом відбутися новий саміт у «нормандському» форматі за участю керівників України, Франції, Німеччини і Росії. Із закликами провести такий саміт виступає президент України Володимир Зеленський.

Він також пропонував розширити коло учасників за рахунок керівників Великобританії та США.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: