В Брюсселі починає роботу форум лідерів країн Європи і Азії

В Брюсселі починає роботу форум лідерів країн Європи і Азії

Лідери Євразії планують спільно протидіяти порядку денному Дональда Трампа

Після завершення саміту глав держав і урядів ЄС в Брюсселі почався Форум Азія-Європа (ASEM).

Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters.

В його роботі будуть брати участь представники 51 держави – 30 країн Європи і 21 країни Азії. Загалом учасники представляють 55% ВВП світу.

В рамках попередньо схваленого тексту спільного комюніке учасники форуму планують висловити підтримку СОТ і необхідності протидії змінам клімату. Окрім того, в комюніке буде згадуватися прихильність вільній торгівлі і несприйняття протекціонізму в будь-яких формах.

В рамках роботи форуму ASEM планується підписання угоди про ЗВТ між ЄС і Сінгапуром. Паралельно із цим ЄС досягнув домовленості про формування зони вільної торгівлі із В’єтнамом.

При цьому однак ЄС не намагається повністю відсторонити США і показати повну опозицію політиці Дональда Трампа. В четвер в Брюсселі пройшли переговори між Комісаром ЄС із питань торгівлі Сесілією Мальмстрем і міністром торгівлі США Вілбуром Россом щодо покращення режиму двосторонньої торгівлі.

ЄС також хоче закликати КНР боротися із надлишковим виробництвом сталі і зупинити субсидіювання виробництва цієї продукції. Пекін при цьому із січня 2016 року і так скоротив виробництво сталі на 220 млн. тонн.

Окрім того, учасники форуму ASEM планують підтримати процес ядерного роззброєння на Корейському півострові і угоду 2015 року щодо ядерної програми, які Дональд Трамп поставив під питання.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: