В дитсадку на Київщині розгорівся «харчовий скандал»

В дитсадку на Київщині розгорівся «харчовий скандал»
Борщ із почорнілим буряком, яким годують дітей у дитсадку
Фото Марини Агеєвої

Батьки дошкільнят запропонували в їдальні дитсадка встановити камери спостереження

В дитячому садку «Казка» в Броварах на Київщині виник скандал через несвіжі продукти, якими готують дітей.

Огірки з пліснявою і почорнілий буряк у борщі батьки сфотографували на обіді своїх дітей у дитсадку і виклали у соцмережу.

Голова батьківського комітету Ірина Кащук каже, що діти хворіють на гастроентероколіти. «Другий тиждень болить живіт, тільки почали ходити. У одного блювота - не можу зрозуміти, в чому справа. Батьки всі скаржаться», - розповідає вона.

Завідувачка дитсадка Ольга Теличко, твердять батьки, звинувачення спростовує. Журналістам вона відмовилася дати інтерв’ю. «В мене просто зараз перевірка. Камери я просто наразі дозволити не можу», - заявила Теличко.

Не говорять на камеру і працівники санепідемстанції, які саме під час візиту журналістів до садочка проводили перевірку. Батьки припускають, інспектори попереджають про перевірки, тому і на чесні результати не очікують.

Учора ввечері завідувачка скликала батьківські збори. Щоб хоч якось вплинути на якість дитячого харчування, батьки дошкільнят запропонували в їдальні садочку встановити камери. Завідувачка поки на те не згодна.

Закон же гарантує батькам право на власну перевірку. Тобто мама чи тато можуть зайти до групи своєї дитини і спробувати, чим годують у садочку, а також оформити акт, де вказати усі недоліки, які вони виявили, і подати його за підписом двох-трьох осіб в управління освіти.

Співголова громадської організації «Батьки» SOS Олена Бондаренко радить батькам дітей звертатися до Держпродспоживслужби.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: