В Гаазі румуни, які через черги не встигли проголосувати, атакували посольство

В Гаазі румуни, які через черги не встигли проголосувати, атакували посольство

Поліцейським довелося застосувати силу, щоб розігнати натовп

Після завершення голосування о 21:00 незадоволені виборці почали вибивати двері та прориватися в приміщення дипломатичної установи

Громадяни Румунії штурмували власне посольство у Нідерландах після того, як через величезні черги не встигли проголосувати на виборах до Європарламенту і на загальнонаціональному референдумі щодо антикорупційного правосуддя.

У Нідерландах проживають близько 30 тисяч румун, вони могли проголосувати у Гаазі або в консульстві в Дімені. Очевидці повідомляють, що люди стояли у чергах по 6-7 годин, але всі охочі все одно не встигли проголосувати.

Після завершення голосування о 21:00 люди почали вибивати двері та прориватися в приміщення дипломатичної установи, поліцейським довелося застосувати силу, щоб розігнати натовп.

За даними румунських ЗМІ, проблеми із чергами були практично на всіх румунських закордонних дільницях, в тому числі у Брюсселі, Лондоні, Римі, Відні, Празі, Парижі, Берліні та інших містах.

Виборча комісія Румунії повідомила, що за кордоном у неділю проголосували 294 361 громадянин.

Нагадаємо, вибори до Європарламенту у країнах ЄС відбулися упродовж 23-26 травня. У неділю, 26 травня, свої голоси за євродепутатів віддали громадяни 21 країни-члени Євросоюзу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: